Cuvinte cheie de eficienta

      In articolul anterior am discutat de trei instrumente utile pentru cuvinte cheie. In acest articol vom merge cu bagheta magica SEO si vom cauta cuvinte cheie de eficienta adica SEO KEI - know-how. Acest indice va indica cat de bun este cuvantul cheie respectiv, pentru a aduce trafic site-ului dv. Deci site-ul dv. are nevoie de un grad ridicat de KEI.
      Calculul KEI depinde de:
      - Relevanta (R) - este modul in care cuvantul cheie este strans legat ceea ce ofera clientilor dv. Gradul de relevanta il vom imparti in trei tipuri: 1.Excelent, 2.bun, 3.poor;
      - Volum de cautare (CV) - inseamna de cate ori a fost cautat un cuvant intr-o luna.
De exemplu, folosim unealta Wordtracker si introducem expresia free card. Aceast instrument ne va oferi o lista cu volumul de cautare al expresiei respective si a altor expresii adiacente, si anume: free card - volum de cautare pe zi de 5651x30= 169530 pe luna.
      - Concurenta (C) - care reprezinta numarul de site-uri, mai mult sau mai putin optimizate cu cuvantul cheie respectiv. In general, toate site-urile care contin acelasi cuvant cheie sunt in concurenta online cu dv. Modalitatea cea mai simpla de a verifica concurenta este sa introduceti cuvantul cheie in Google si dati cautare. De exemplu: pentru free card concurenta este 347.000.000 rezultate (concurenta foarte mare).
      Deci, in concluzie, ca sa obtinem un KEI bun trebuie gasim cuvintele cheie cu o relevanta mare, cu un volum mare de cautare si cu o concurenta mica.
      Formula clasica de calcul KEI este: KEI=(CVxCV)/C. Noi am imbunatatit acesta formula cu urmatoarea: KEI(R)=((4-R)/3)x(CVxCV)/C. Pentru exemplu nostru KEI= 82.825.